667 Karar Sayılı KHK Uyarınca Üniversitemize Yerleştirilen Öğrencilerin Kayıt İşlemlerine İlişkin Duyuru

667 KARAR SAYILI KHK UYARINCA YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINA YERLEŞTİRİLEN ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİNE İLİŞKİN DUYURU

Yükseköğretim Kurulu tarafından 23 Eylül 2016 tarihinde yapılan açıklamanın 1. Maddesinde “Söz konusu öğrenciler 26-28 Eylül 2016 tarihleri arasında e-kayıt veya ilgili yükseköğretim kurumlarına başvuru yaparak kayıtlarını tamamlayacaklardır” şeklinde belirtilmişti. Gelen sorular kapsamında aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyacı duyulmuştur.

Bu kapsamdaki öğrenciler kayıtlarını Pazartesi günü e-Devlet kapısı üzerinden açılan sistem üzerinden yapabileceklerdir. Bu şekilde kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt için ayrıca ilgili yükseköğretim kurumuna gitmelerine gerek yoktur. Bu öğrencilerin belgeleri kayıt işlemleri sonrasında, kayıt yapılan yükseköğretim kurumunca, koordinatör yükseköğretim kurumundan istenecektir.

Açıklamaların 2. Maddesi kapsamındaki yatay geçiş yapmış öğrenciler için ise ilgili açıklamada belirtilen kapsamda kayıt işlemlerinin yapılması gerekmektedir.