ARTSTOR Veri Tabanı Ücretsiz Deneme Erişimi

Artstor Digital Library Ücretsiz Erişimi 30 Haziran 2021’e Kadar Uzatıldı!

Bildiğiniz gibi tüm dünyada eğitim kurumları bir süredir COVID-19'un etkisiyle boğuşmaktadır. Bu süreçte kütüphaneler ile yayıncılar bir yandan öğrenci ve araştırmacılarını desteklemeye devam etmeye çalışırken bir yandan da bütçesel anlamda da olumsuz etkiler yaşadı. Pandemi döneminde zorunlu olarak online eğitime geçen kurumları desteklemek amacıyla daha önce de birçok kaynağını ücretsiz erişime açmış olan JSTOR’un şimdi de Artstor Digital Library için açmış olduğu ücretsiz erişimi 30 Haziran 2021’e kadar uzatmaya karar verdiğini bildirmekten memnuniyet duyarız.

Artstor erişiminizi tanımlamak için aşağıdaki linkte bulunan yönergeleri takip etmeniz yeterlidir. Bunun için JSTOR Admin hesabınıza girip Artstor’a erişim talebinde bulunmanız gerekecektir. Böylelikle 30 Haziran 2021’e kadar Artstor’a olan ücretsiz erişiminiz tanımlanmış olacaktır:

Artstor Digital Library hakkında:

Artstor, akademisyenlere ve öğrencilere disiplinin sınırlarının ötesinde geniş bir konu yelpazesinde eksiksiz bir görüntü kaynağı sağlar. 2,5 milyondan fazla görüntüden oluşan (ve her geçen gün büyüyen) yaklaşık 300 koleksiyonda, Smithsonian’dan Yerli Amerikan sanatı, Louvre’dan hazineler ve Ayasofya’nın panoramik, 360 derecelik manzaraları gibi materyaller, kullanımı kolay tek bir kaynakta incelenebilir.

Görseller, aralarında Metropolitan Sanat Müzesi, Modern Sanatlar Müzesi (MoMA) ve Louvre gibi önemli müzelerin ve Oxford Üniversitesi Bodleian Kütüphanesi, Harvard  Peabody Arkeoloji ve Etnoloji Müzesi ve Magnum Fotoğraf Ajansı gibi özel konulara odaklanmış kurumların da bulunduğu çok çeşitli yerlerden, müzelerden, fotoğraf arşivlerinden, akademisyenlerden ve sanatçılardan derlenmiştir. Tarih öncesinden günümüze kadar sanatsal üretimi her yönüyle kapsamasına ek olarak, Dijital Kütüphane, antropoloji, arkeoloji, mimarlık, klasikler, moda, tarih, fotoğrafçılık ve dini araştırmalar gibi konularda eğitim ve öğretim için zengin bir içerik sunmaktadır.

Herhangi bir sorunuz olursa her zaman bize ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla,