Tunceli Valiliğinden Üniversitemiz Öğrencilerinin Barınmalarına İlişkin Açıklama

Kıymetli Hemşerilerimiz; Valiliğimizin talimatıyla, Munzur Üniversitesine kayıt yaptıran ve talepte bulunan tüm öğrencilerimiz yerleştirme sonuçları beklenmeksizin KYK yurtlarına misafir statüsüyle kabul edilmiş, ayrıca tüm yurtlarımızda misafir öğrenci kabul edebilmek üzere ilave tedbirler hayata geçirilmiştir. Bu hususta Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yerleştirme sonuçlarının netleşmesi sonrasında başvurusu olup, herhangi bir KYK yurduna yerleşemeyen öğrencilerimizin sorunlarına çözüm bulabilmek adına Valiliğimizce;

a) Milli Eğitim Bakanlığımıza ait ilimizde bulunan TOBB Yusuf Cengiz Kız Ortaöğretim Yurdumuzun kız öğrencilerimize geçici olarak tahsisi sağlanmıştır. Hali hazırda üniversite öğrencilerimiz kalmakta olup mevcut kapasitenin bir kısmı halen boş durumdadır.

KYK yurtlarımızda misafirliği biten kız öğrencilerimiz geçici olarak bu yurdumuzda misafir edileceklerdir.

Bu vesileyle Valiliğimizin bu yöndeki girişimimi ivedi şekilde sonuçlandırarak öğrencilerimize bu imkanı sağlayan Milli Eğitim Bakanlığımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

b) İlimizdeki bir STK’ya ait olan ve atıl vaziyette bulunan yurt binası, kız öğrencilerimizin yurt ihtiyacını gidermek üzere Valiliğimizin koordinasyonunda tamamen yerel imkanlarla faaliyete geçirilmiş olup pazartesi günü KYK sonuçlarının netleşmesiyle birlikte yurtlarda misafirliği biten kız öğrencilerimize hizmet vermeye başlayacaktır. Bu surette yaklaşık 150 kız öğrencimize de barınma imkanı sağlanmış olacaktır.

Bu konuda destek veren il milli eğitim müdürlüğümüze, gençlik ve spor il müdürlüğümüze ve malzeme konusunda ilgili vakfa destek olan hayırsever hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz.

c) İl genelinde vatandaşlarımıza ait olmakla birlikte atıl/boş vaziyette bulunan dairelerin öğrencilerimizce kiralanabilmesi için Valiliğimizce ev sahipleri ile irtibat kurulmuş, boş olan konutlarını çok düşük bedelle kiraya verecek konut sahiplerinin telefonları yurt idarelerine ve üniversite yönetimine bildirilmiştir.

Bu vesileyle gerçekten temsili bir ücrete konutlarını kiraya vereceklerini bildiren hemşehrilerimize ve organizasyonu yürüten AFAD il müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz.