İLETİŞİM FAKÜLTESİ HAKKINDA
MUNZUR ÜNİVERSİTESİ
İLETİŞİM FAKÜLTESİ
HAKKIMIZDA
Munzur Üniversitesi İletişim Fakültesi, 10.09.2012 tarih ve 28407 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan, 13.08.2012 tarih ve 2012/3638 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 09.01.2013 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nda alınan kararla, 2547 Sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca, Üniversitemiz İletişim Fakültesi bünyesinde Gazetecilik Bölümü, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nün açılması uygun görülmüştür. Fakültemiz 2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci kabul ederek örgün eğitim faaliyetine başlamıştır.
Bölümler
- Radyo, Televizyon ve Sinema
- Halkla İlişkiler ve Tanıtım
- Gazetecilik
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde, Radyo, Televizyon ve Sinema anabilim dalı bulunmaktadır.
Radyo ve televizyon yayıncılığı ve yapımcılığı ile sinema sektörü için nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçlayan Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, toplumsal, ekonomik ve siyasal olayları kavramaya yönelik hem akademik düzeyde hem de teknik ve uygulamaya dönük uzmanlık bilgileri veren, iletişim konularında eğitim ve araştırma yürüten bir bölümdür.
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nde Halkla İlişkiler ve Tanıtım anabilim dalı yer almaktadır.
Öğrencileri halkla ilişkiler, kurumsal iletişim ve reklam alanlarına yönelik başarılı iletişimciler olarak yetiştirmeyi hedefleyen Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, iletişim yönetiminin gücünün bilincinde yetişmiş gençleri, sosyal sorumluluk sınırları içinde iletişim sektörüne katkı sağlayan çalışanlar olarak mesleki yaşama kazandırmayı amaçlamaktadır.
Gazetecilik Bölümü
Gazetecilik Bölümü'nün içerisinde Gazetecilik anabilim dalı bulunmaktadır.
Gerçek bilginin ve bilgi iletişiminin önemini göz önüne alarak, medya ve haber odaklı eğitim içeriği ile genç gazeteci adaylarını yetiştirmeyi amaçlayan Gazetecilik Bölümü, genel gazetecilik ve medya eğitiminin yanı sıra yeni iletişim teknolojilerinin vazgeçilmez hale getirdiği dijital mecraların haber yapma pratiklerini de öğrencilerine kazandırmayı hedeflemektedir.
Çalışma Alanları ve İş İmkânları
Fakültemiz mezunları, sinema ve medya sektöründe yönetmen, gazeteci, muhabir, senarist, kurgucu, kameraman, editör, radyo-televizyon program yapımcısı, haber spikeri ve sunucusu vb. görevlerde çalışma; halkla ilişkiler ve tanıtım alanında halkla ilişkiler uzmanı, tanıtım sorumlusu, stratejik iletişim koordinatörü, basın danışmanı, müşteri temsilcisi, medya planlamacısı, reklam metin yazarı, kreatif direktör, ürün/marka sorumlusu, insan kaynakları ve personel bölümleriyle ilgili birimler ile kurum ve kuruluşların protokol birimleri vb. branşlarda çalışma ve alanlarında akademik kariyere uzanan lisansüstü eğitime devam etme olanaklarına sahiptirler.