Üniversitemiz Yeşile Bürünecek

Bahar mevsiminin gelmesiyle beraber üniversite yerleşkemizde her yıl olduğu gibi bu yıl da bir hareketlilik başladı. Devam eden çevre ve peyzaj düzenlemesi çalışmalarına Rektörümüz Prof. Dr. Ubeyde İpek bizzat katıldı.

Üniversite Daire Başkanlarının ve çok sayıda personelin de yer aldığı çalışmalarda öncelikle yabani otlardan temizlenen toprağa, nefes alması için çapa vuruldu. Daha sonra ağaç fideleri toprakla buluşturuldu. Çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör İpek; “Üniversitemizin doğal manzarası zaten mükemmel. Biz de kampüsümüzü daha da güzelleştirmek için bu tür çalışmaları her yıl yapmaya özen gösteriyoruz. Toprağa ne verirseniz o iki katını verir. Bizim de gayemiz verimli olan toprağımızı değerlendirip  üniversitemizi köşe bucak yeşile büründürmek. Bunun için işinin uzmanı kişilerle çalışarak çevre ve peyzaj düzenlemesinin itina ile devam etmesini sağlıyoruz. Düşünsenize yıllar sonra yeşillikler içinde kaybolmuş bir Munzur Üniversitesi’nin ne kadar güzel olacağını. Bunda da bizim katkımız olduğunu bilmek bizi daha da mutlu edecektir. Yemyeşil bir Munzur için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.