Rektör İpek’ten Dünya Engelliler Günü Mesajı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İPEK, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.

Rektör İPEK mesajında: “Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekilmesi açısından önemli bir gündür. Engelli bireylerimizin temel hak ve özgürlüklerden, her türlü imkân ve fırsat eşitliğinden etkin şekilde yararlanmaları yalnızca engellileri ve ailelerini değil toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, teşhisten iyileştirmeye, eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar genel bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir sorumluluktur. Engelli bireylerimizin kendilerine sağlanan imkânlar doğrultusunda yeteneklerini ortaya çıkaracağı ve bu yeteneklerini başarıya dönüştürecekleri aşikardır. Kaldırılan her engel daha sağlıklı bireyler, aileler ve dolayısıyla sağlıklı bir toplum anlamına gelmektedir.

Engelli öğrenci ve personelimizi göz önüne alarak tasarladığımız Üniversitemiz yerleşkesinde eğitimde engel tanımadığımızı belirterek, engelli öğrencilerimizin, personelimizin ve vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, kendilerine ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.

Prof. Dr. Ubeyde İPEK