Üniversitemiz Öğretim Üyesinden Yeni Kitap

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Savaş SERTEL ve yüksek lisans öğrencimiz Engin KIZILKAYA’nın yazarlığını yapmış olduğu “Cumhuriyet Modernleşmesinin Bir Kurumu Olarak Halkevleri ve Halkodaları: Erzincan Örneği (1933-1951)” adlı kitabı yayımlanmış bulunmaktadır.

Kitap, modernleşmenin hız kazandığı 1930'lu yıllarda ülkemizdeki en önemli kültürel çalışmalardan biri olan Halkevlerini konu edinmektedir. Bingöl, Tunceli ve Erzincan illerini kapsayan üç doğu ilindeki Halkevi çalışmalarının sonuncusunun ele alındığı kitapta özellikle Erzincan'da 1933-1951 yılları arasındaki Halkevi çalışmaları üzerinde durulmaktadır.

Çalışmalarından dolayı öğretim üyemiz ve ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Munzur Üniversitesi Rektörlüğü