Üniversitemiz “YÖK- Genç Üniversiteler Buluşması” Toplantısında

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı M. A. Yekta Saraç, 'YÖK Anadolu Projesi' kapsamında kıdemli üniversitelerle eşleşen genç üniversite rektörleriyle bir araya geldi.

Gerçekleştirilen toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek ve projede yer alan diğer genç üniversitelerin rektörleri katıldı. Genç üniversitelerin belirlenen bazı alanlarda gelişiminin diğer üniversiteler tarafından desteklenmesini amaçlayan YÖK Anadolu Projesi, 2021 yılı Şubat ayında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açılışla hayata geçirilmiş ve proje kapsamında 12 kıdemli üniversite ile 2006 yılından sonra kurulan 15 genç üniversite eşleştirilmişti. Toplantının ardından YÖK Başkanı Saraç, “Yeni YÖK olarak hayata geçirdiğimiz 'yeni ve yenilikçi' projelerimizden biri olan 'YÖK Anadolu Projesi'nin tanıtımı şubat ayı içerisinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilmişti. Bilindiği üzere YÖK Anadolu Projesi ile 2006’dan sonra kurulan ve gelişmekte olan ‘genç’ üniversitelerimizi, akademik insan gücü ve araştırma altyapısı bakımından nispeten daha gelişmiş ‘kıdemli’ üniversitelerimizle belirlenen bazı bölümler/program bazında eşleştirdik. Bu üniversiteleri eşleştirme konsepti, Avrupa yükseköğretim alanında üzerinde çalışılan önemli başlıklardan birisidir. Bu proje kapsamında bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmaları değerlendirmek üzere 15 Genç Üniversitemizin rektörleri ile YÖK’te bir araya geldik. Faydalı bir toplantı oldu." açıklamalarında bulundu.