Üniversitemiz Öğretim Elemanından Yeni Kitap

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Ruhat ALP’in “Bakraçtan Şirkete-Osmanlı İmparatorluğu'nun Süt ile İmtihanı(XIX. Yüzyılın Son Çeyreğinden XX. Yüzyıla)” isimli yeni kitabı yayımlandı.

Eserde, insanlık tarihinin en eski ve temel besin maddelerinden birisi olan süt ve süt ürünlerinin XIX. yüzyılda ABD ve Avrupa’da modern disiplinlerin araştırma konusu olması neticesinde sütün bilhassa bebek, çocuk ve yaşlılar için bir gıda maddesi olarak besleyici özelliklerinin keşfedilmesi ve Endüstri Devrimi’nden sonra süte olan talebin artmasıyla ortaya çıkan sağlıklı, saf ve sterilize süt üretimi ve üretimin kitlelere ulaştırılması sorunu işlenmiştir. II. Abdülhamid döneminde ortaya çıkan bu küresel sorun karşısında Osmanlı Devleti’nin süt meselesine olan yaklaşımı, meselenin çözümü için gerçekleştirmeye çalıştığı girişim, düzenleme ve hamleleri detaylı şekilde incelenmiştir.

Çalışmalarından dolayı öğretim elemanımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Munzur Üniversitesi Rektörlüğü

Ruhat Alp'in kitabının kapak fotoğrafı