Üniversitemiz Öğretim Elemanında Yeni Kitap

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Asalıoğlu’nun “Rüya” isimli kitabı yayımlandı.

Eser, ülkemizde felsefi roman tarzında yazılan ilk denemelerden biri olma özelliğini taşımaktadır. Romanda, baş karakter üzerinden felsefe tarihinin en önemli düşünürleri olan Platon, Aristoteles, Farabi, İbni Sina, Descartes, Mevlana gibi filozofların öğretilerine, evrenin ve insan beyninin ortak sırlarına yer verilmiştir. Felsefenin sorgulayıcılığı ile Doğu ve Batı’nın felsefe anlayışının birbirine yakınlığının ortaya konulduğu eserde evrensel bilinç katlarına vurgu yapılarak felsefe ile yaşamanın zor olmadığı; genel inanışın aksine felsefenin bir gereklilik olduğu konusuna dikkat çekilmiştir.

Çalışmalarından dolayı öğretim elemanımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Munzur Üniversitesi Rektörlüğü