Üniversitemiz Öğretim Üyesinden Yeni Kitap

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeliz Akar’ın “Araf’ta Bir Ruh, Elif Şafak” ve “Sessiz Bir Sürgün Hasan İzzettin Dinamo” isimli kitapları yayımlandı.

Monografi özelliği taşıyan “Araf’ta Bir Ruh, Elif Şafak” kitabında yazar, Elif Şafak’ın yaşamı, edebi kişiliği, aldığı ödüller, romanlarında geliştirdiği konuların ana yönelimleri, dil ve üslup, eserlerinde kullandığı anlatım biçimleri gibi yapısal unsurları detaylı şekilde incelemiştir.

“Sessiz Bir Sürgün Hasan İzzettin Dinamo” kitabında Hasan İzzettin Dinamo’nun yaşamı, edebi kişiliği, şiirlerinde kullandığı dil ve üslup; roman, anı, çeviri ve çocuk kitaplarının ise edebi açıdan incelemesi yapılarak yazarın şiirlerinin tematik incelemesine yer verilmiştir.

Çalışmalarından dolayı öğretim üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Munzur Üniversitesi Rektörlüğü