Üniversitemizde, "İstiklal Marşımızın Kabulünün 101. Yılı" Dolayısıyla Söyleşi Programı Düzenlendi

Üniversitemizde, İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yılı dolayısıyla “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Milli Mefkûrenin Sesi Mehmet Akif Ersoy” konulu söyleşi programı gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi’nde 10 Mart 2022 Perşembe günü düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Ubeyde İpek, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nuran Cıkcıkoğlu Yıldırım, akademik/idari personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan etkinliğimizin moderatörlüğünü Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Yeliz Akar yaptı. Programda Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Çuşa “Mehmet Akif Ersoy’un Etik Değerleri” , Arş. Gör. Fatma Şen Akdemir “İstiklal Marşı’nın Tarihsel Bağlamda Oluşum Serüveni” ve Arş. Gör. Özge Dikmen “İstiklal Marşı’nı Anlayabilmek” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Öğretim elemanlarımızın yaptığı sunumlarla İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatına yansıttığı etik değerler, İstiklal Marşı’nın yazılma ve TBMM’de milli marş olarak kabul edilme sürecinde yaşanan gelişmeler ve İstiklal Marşı’nın içerik açısından taşıdığı anlam ve öneme ilişkin bilgiler aktarıldı. Programımız, yapılan sunumlardan sonra Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerimizin gerçekleştirdiği müzik dinletisinin ardından sona erdi.