Üniversitemizde “1915’ten 2022’ye” Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemizde, 18 Mart Çanakkale Zaferimizin 107. yılı dolayısıyla “1915’ten 2022’ye” konulu konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda 18 Mart 2022 Cuma günü düzenlenen etkinliğe Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nuran Cıkcıkoğlu Yıldırım ve Prof. Dr. Mustafa Dörücü, fakülte dekanlarımız, akademik/idari personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan konferansımızın moderatörlüğünü Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Orhan Örs yaptı. Programda Tarih Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Ersoy Zengin “Çanakkale Zaferi ve Atatürk” ve Dr. Öğr. Üyesi Salih Başkutlu “Çanakkale Savaşı’nın Türkiye ve Dünya Açısından Önemi” başlıklı sunumlarını yaptı. Yapılan sunumların ardından Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ruhat Alp tarafından ney dinletisi gerçekleştirildi. Program, Yağmur Kurmuş ve Sultan Kalkan’ın okudukları “Çanakkale Şehitlerine” ve “Dur Yolcu” şiirleriyle sona erdi.