Üniversitemizde Deprem ile İlgili Bilgilendirme Konferansı Gerçekleştirildi

Üniversitemizde "Depremlerin Yapılar Üzerindeki Etkisi, Hasarlarla İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar ve Tunceli İçin Deprem Riski" konulu konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezinde 23 Mart 2023 Perşembe günü gerçekleştirilen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Ubeyde İpek, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nuran Cıkcıkoğlu Yıldırım, kamu kurumu temsilcileri, akademik-idari personelimiz ve vatandaşlarımız katıldı. Etkinlik, Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümünden Doç. Dr. Taylan Sançar ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Alper Polat’ın yaptığı sunumlarla gerçekleştirildi. Dr. Sançar yaptığı konuşmada 6 şubatta yaşanan depremlere kaynaklık eden faylar, fay türleri, fayların geometrisi, bölgemizi etkileyen Kuzey Anadolu Fay Zonu-Yedisu Segmenti, Ovacık Fayı, Nazimiye Fay Zonu, Malatya Fayı, bu fayların deprem tarihçesi ve ilimizdeki zemin koşullarına ilişkin detaylı bilgi aktardı. Dr. Öğr. Üyesi Alper Polat ise 6 Şubatta yaşanan depremlerden sonra deprem sahasında gözlemledikleri durumlar, binalarda yıkıma ve hasara neden olan faktörler, betonarme ve yığma yapılarda hasar sınıfları, zemin etkileri, yapı elemanı hasarları gibi birçok konuda bilgi verdi. Doç. Dr. Taylan Sançar ve Dr. Öğr. Üyesi Alper Polat, yaptıkları sunumlar sonrasında katılımcıların merak ettiği soruları yanıtladı.