Munzur Üniversitesi ile Türk Kızılay İş Birliği: Afet Bilinci Eğitimi Verildi

Munzur Üniversitesi, Türk Kızılay'ın 2021-2030 Stratejik Planı doğrultusunda gerçekleştirdiği afet bilinci ve korunma eğitimlerine ev sahipliği yaptı. 24.10.2023 tarihinde Üniversitemiz Aktuluk Kampüsünde gerçekleşen bu önemli eğitim, deprem başta olmak üzere ülkemizde karşılaşılan afetlere karşı bilinçli ve dirençli bir toplum oluşturma hedefini bir adım daha ileriye taşıdı.

153 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan ve iyiliğin sembolü haline gelen Türk Kızılay, bu eğitimle öğrencilere afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında alınması gereken tedbirleri ve doğru davranışları teorik bir yaklaşımla sundu. Teorik bilgilendirmenin yanı sıra, öğrencilere uygulamalı olarak çadır kurma eğitimi de verildi. Böylelikle öğrenciler, afet bilincini hem teoride hem de pratiğe dökerek öğrenme fırsatı elde ettiler.

Eğitimin ardından, Kızılay'ın ikram aracıyla öğrencilere sıcak çorba ikramında bulunuldu. Bu kucaklaşma, afet bilincinin yanı sıra toplumsal dayanışmanın ve birlikte hareket etmenin önemini de vurguladı.

Munzur Üniversitesi, afetlere karşı daha bilinçli bir toplum oluşturma hedefini destekleyerek, Türk Kızılay ile olan iş birliğini pekiştiriyor ve bu alandaki katkılarını sürdürmeye devam ediyor.