Munzur Üniversitesi Hemşirelik Haftasında Afetler ve Hemşirelik Temalı Etkinlik Düzenledi
Munzur Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 9 Mayıs 2024 tarihlerinde Munzur Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde Afetler ve Hemşirelik temalı etkinlik düzenlendi.
Etkinlik Munzur Üniversitesi Rektör Yardımcıları, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ülkü ÖZBEY, Munzur Üniversitesi Fakülte Dekanları, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elamanları ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi
Munzur Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Taner ŞENGÜN açılış konuşmasında hemşirelik mesleğinin önemine vurgu yaparak bu mesleği yapan tüm hemşirelerin ve hemşire adayı öğrencilerin hemşirelik haftasını kutladı. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ülkü ÖZBEY yaptığı açılış konuşmasında Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin geçmişten günümüze faaliyetlerinden bahsederek, fakültemizdeki hemşirelik eğitiminden ve bölümün faaliyetlerinden bahsetti. Sözlerinde hemşirelik mesleğinin tarihinden, mesleğin ilk dönemdeki görev alanlarıyla birlikte ilk kadın ve erkek hemşirelerden övgüyle bahsetti. Tüm hemşirelik bölümü öğretim elemanlarının, hemşirelerin ve geleceğin hemşirelerinin haftasını kutlayan Prof. Dr. Ülkü ÖZBEY, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerine ileterek konuşmasını sonlandırdı.
Açılış konuşmasının devamında Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sevda ARSLAN ŞEKER haftanın teması olan afet ve hemşirelik kapsamında geçtiğimiz günlerde yaşanan felaketlerde hemşirelerin özveriyle çalışmalarını, alanda önderliklerini ve müdahalelerini anlattı. Panellerle devam eden etkinlikte Doç. Dr. Nazan GÜRARSLAN BAŞ, Tunceli İl Afet Müdürü Veysi Kaya, Doç. Dr. Yunus KAYA, Prof. Dr. Gülnaz KARATAY, Dr. Öğr. Üyesi Volkan KORKMAZ katkılarını sundu. 6 Şubat depreminde mesleki deneyim paylaşımında ise Çocuk Gelişimci ve Sosyal Çalışma görevlisi Sevil DEMİR, Dr. Hemşire Pelin TUNÇER ÇOBAN, Uzm. Hemşire Yasemin BUĞU, Arş. Gör. Hakan COŞKUN ve hemşirelik bölümü öğrencilerinin deneyim ve tecrübelerine yer verildi.















